Svar: Det beror på att trafikförsäkringsbolaget reglerar enligt skadeståndsrätt och följer trafikskadenämndens tabeller. Din privata olycksfallsförsäkring har ett kapitalbelopp som din invaliditetsgrad räknas från.
Svar: Ja om inte ditt skadeärende är avslutat och preskriberat så finns möjlighet till ersättning om det ingår i din försäkring. Du kan ta hjälp av Trafikskadenämndens referensfotografier som finns på deras hemsida för att få en uppfattning om hur ärr bedöms, www.tsn.se.
Svar: Ersättningen beror på hur pass allvarlig skada du råkat ut för, sjukhusvistelse, hur lång läkningsprocessen var och hur länge du var sjukskriven. Läs mer under bild 3 i Aj guiden och gå in på Trafikskadenämnden, www.tsn.se och läs i deras tabell angående sveda och värk.
Svar: Ta reda på vem som ansvarar för parkeringen, om det är kommunen ska du anmäla din skada till din kommuns ansvarsförsäkring. I ansvarsförsäkringen ingår även rätt till ersättning för inkomstförlust. Du kan också anmäla skadan till din privata olycksfallsförsäkring.
Svar: Om du till följd av en felbehandling fått en personskada ska du anmäla vad du råkat ut för till Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag, LÖF. Gå in på www.lof.se och fyll i en skadeanmälan som du skickar in till dem. Beskriv vad som hänt och vad du anser har blivit fel. När du sedan får LÖF:s svar och inte är nöjd med deras beslut är du välkommen att kontakta Aj Personskador, vi kan hjälpa dig vidare.
Svar: Vad har försäkringsbolaget skickat med för besvärshänvisning? Kontrollera noga hur lång tid du har på dig att överklaga innan ditt ärende preskriberas. Behöver du hjälp i den processen kan du till exempel boka advokatrådgivning hos Aj Personskador.
Svar: Nej, tyvärr då är det försent på grund av gällande preskriptionsregler där den yttre anmälningsgränsen är 10 år.
Svar: Är misshandeln polisanmäld, om inte så gör en anmälan. Kontakta överfallsskyddet i er hemförsäkring och anmäl det inträffade. De hjälper er vidare med vilka underlag som behövs och hur ni ska gå vidare. Glöm inte att det är viktigt att följa upp skallskadan och ta hjälp av den behandling och rehabilitering som han kan få på sjukhuset eller annan vårdinrättning.
Svar: Finns skadan rapporterad på din arbetsplats, finns det vittnen till händelsen? Har du lämnat en redogörelse för vad som inträffade och hur du därefter mådde och vidare en förklaring till varför du inte omedelbart uppsökte läkarvård? Fick du ingen tid eller ville inte din arbetsgivare hjälpa dig? Om du behöver hjälp med rådgivning kan du hos Aj Personskador boka en tid hos vår personskaderådgivare eller advokat.
Svar: Det är viktigt att du överklagar Försäkringskassans beslut när det kommer. Fundera på vilka kompletteringar du kan göra, ta hjälp av din läkare. Drar Försäkringskassan in din sjukpenning finns en risk för att trafikförsäkringsbolaget följer deras beslut.
Svar: Ja, anmäl skadan till LÖF, Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag, www.lof.se . Inhämta det medicinska underlaget och läs igenom vad som står. Behöver ni hjälp så är ni välkomna att kontakta Aj Personskador, vi kan förmedla kontakt med advokat som har erfarenhet av patientskador och speciellt förlossningsskador.
Svar: Ja vi kan förmedla kontakt till erfaren advokat, det är viktigt att du kontrollerar vilken preskriptionstid som gäller. Eftersom det är en trafikskada kan advokaten hjälpa dig med att begära prövning i Trafikskadenämnden.
Svar: Vi kan förmedla kontakt med en erfaren advokat som tillsammans med dig får gå igenom vilka risker och möjligheter som finns med att gå vidare och stämma i Tingsrätten.